fbpx

Najava KZN povodom predstavljanja rezultata ankete „Da li znaš kako do Prokopa?”

Saopštenje možete pogledati i u pdf formatu.

Udruženje građana „Vratimo trolu 28” obaveštava da će sutra, u četvrtak 24.02.2022. u 10 časova održati konferenciju za novinare na kojoj će biti predstavljeni rezultati ankete „Da li znaš kako do Prokopa?”.

Neki od najznačajnijih podataka iz ankete su da 88% ispitanika smatra da Prokop nije dobro povezan linijama javnog prevoza a da 56% ljudi čak ni ne zna kako da dođe do Prokopa gradskim prevozom.

Samo 22% ispitanika je zadovoljno uslugom javnog gradskog prevoza u Beogradu a čak 83% ispitanika nije zadovoljno načinima rešavanja problema od strane nadležnih.

Osim ovih i drugih podataka koji će biti predstavljeni na konferenciji, biće predstavljeni i određeni predlozi na osnovu komentara građana iz ankete. Ti predlozi će nakon toga biti prosleđeni i nadležnima, zajedno sa celokupnim rezultatima ankete.

Anketa je sprovedena u decembru i januaru, a istraživala je pitanje komunikacije gradske uprave sa građanima u vezi sa javnim prevozom u gradu Beogradu i pitanje povezanosti železničke stanice Beograd Centar „Prokop” linijama javnog prevoza. 

Cilj organizovanja ankete je bio da uz prikupljene informacije privuče pažnju javnosti na ove bitne probleme i zahteva od nadležnih rešavanje istih.

Konferencija će se održati u Maloj sali u prostorijama Medija centra Beograd. Na konferenciji će govoriti Danilo Vukmirović – sociolog, Stefan Knežević – saobraćajni inženjer i Davor Stupar – zastupnik UG Vratimo trolu 28.

U Beogradu, 23.02.2022.

Udruženje građana „Vratimo trolu 28”